BMW RnineT aanbouw

BMW RnineT aanbouw
22 februari 2024 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer. Het gehele aanbouwproces van een zijspanbak aan een motorfiets (in dit geval aan een BMW RnineT), behelst van A tot Z veelal een zestal tot achttal weken. Het werk begint met het ontwerpen van de benodigde handgemaakte aanbouw onderdelen. Bij elke motorfiets moet er immers zeer goed bekeken worden op welke punten er aangebouwd kan worden. En op welke punten beslist niet.
Na het denken; ontwerpen in zowel het hoofd als in de computer, vangt dan de werkelijke uitvoering aan. Op dit moment is het gros van het aanbouwen en de op maat gemaakte onderdelen gereed. Dus wat u hieronder ziet is het ‘ruwe’ werk. Hierna begint dan het proces van slijpen, polijsten, glad maken, mooi maken, ‘opmaken’ en uiteindelijk volgend door de gepoedercoate laag.

Maar voor dit moment; wanneer het onderstel van de zijspanbak dan vast zit en voor de eerste keer uitgelijnd, vind er al een korte proefrit plaats. En wanneer ik Hans dan breed grijnzend van de RnineT zie afstappen, dan weet ik dat het goed zit. De enkele keren dat er geen grijns is, moet er opnieuw gekeken worden waar het spaak loopt; om uiteindelijk de noodzakelijke grijns weer te zien verschijnen. Dit ook onder het mom: ‘een dag niet gegrijnsd is een dag niet geleefd’.

Hieronder enkele foto’s van dit gedeelte van het aanbouwproces. Gemakshalve ging ik er vanuit dat u begrijpt dat het over de aanbouw van de Watsonian GP700 aan de BMW RnineT gaat. En; wordt vervolgd; ik zet hier zo nu en dan wat nieuwe foto’s bij. Immers mag ik u niet deze bloedmooie zijspanmotor onthouden!
Update 11 maart; de aanbouw is nu voor 95% klaar. Deze week nog de laatste dingen, verlichting, afwerking en dan woensdag naar de benodigde RDW keuring. Voor dit moment een tweetal snapshots.

We zijn nu enkele weken verder in de tijd en gisteren kwamen de onderdelen terug van de poedercoater. En het mag eens gezegd worden; onze poedercoater levert de allermooiste kwaliteit af; er zit nogal wat kwaliteitsverschil in poedercoaten. Onder het mom van: “de ene poedercoater is niet de andere poedercoater”. Maar genoeg over poedercoaten; het aanbouwwerk ging voorspoedig door en hieronder dan wat detailfoto’s van het proces. Schitterend werk; dit zie je maar zelden. En opnieuw; wordt vervolgd.

11 maart; de aanbouw is in z’n laatste fase. Hans en ik kunnen onze ogen er niet vanaf houden; de komende week de laatste werkzaamheden en eerdaags een feest om de groteske glimlach van Luc te kunnen zien. Èn die van ons! Wij vinden deze zijspancombinatie van de BMW RnineT met de Watsonian GP700 bloedmooi!

 

COPYRIGHT © 2024 ZIJSPAN21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZIJSPAN21.