Zijspan aanbouw is een ambacht

Zijspan aanbouw is een ambacht
24 februari 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, het aanbouwen van een zijspanbak aan een motorfiets is een ambacht. Niet iets wat je ‘zomaar’ effetjes doet op een zondagochtend.
Neen, kennis van materiaal, maatwerk en inzicht is nodig om een aanbouw op de juiste manier te doen. Vanochtend ontvingen we de gepoedercoate onderdelen voor de aanbouw van de rode- en zwarte Watsonian Prescott’s weer retour van de poedercoater.

Het gaat zo; wij maken per motor een aanbouwplan en dit plan wordt dan in de juiste staalkwaliteiten en staaldiktes uitgevoerd, waarbij elk onderdeel door ons zelf gemaakt wordt. Als alles dan klopt en past, worden de onderdelen weer van de motorfiets afgehaald en vertrekken naar de poedercoater. Dan volgt er een periode van wachten, totdat de gepoedercoate onderdelen weer retour komen in onze werkplaats. Vanaf dan begint het leukste werk; de gepoedercoate onderdelen 1 voor 1 aan de, in dit geval, Triumph Thruxton bevestigen. Toewerken naar het uiteindelijke eindresultaat. En na bevestiging komt het uitlijnen en richten aan de beurt. Kortom;  het gros van het voorwerk is gebeurd en volgende week zijn ze te bewonderen in de showroom.
Dus ik zou zo zeggen: tot spoedig! 

COPYRIGHT © 2023 ZIJSPAN21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZIJSPAN21.