Triumph Thruxton zijspan voorbereidingen

Triumph Thruxton zijspan voorbereidingen
1 oktober 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vooralsnog heeft U het te doen met een snapshot van de voorbereidingen der werkzaamheden. Om precies te zijn: de werkzaamheden aan een ‘Brooklands Green’ groene Triumph Thruxton 900. De aan te koppelen Watsonian Grand Prix zijspan is hier op de foto naast de Thruxton gezet voor de aftrap van de werkzaamheden. Ze is een aantal jaren oud en wordt door ons feitelijk weer als nieuw gemaakt. Dat begint met ontmantelen en ze wordt gespoten in een two-tone kleurzetting.
De ‘maar’ is dat alles wat goed is, z’n tijd nodig heeft. Er zijn nogal wat werkzaamheden uit te voeren; de bevestigings onderdelen worden op maat gemaakt, tezamen met een subframe. Daarna gepoedercoat. De bekleding wordt vernieuwd en de voorruit wordt vernieuwd tezamen met het ruitframe. Het spuitwerk om de Watsonian Grand Prix van de juiste kleuren te voorzien; het aanbouwen en dan het uitlijnen en afstellen van het geheel.
Onze Zijspanspecialist Hans (intussen in de volksmond steeds vaker bekend als: Hans Zijspan) is er maar druk mee. En wat heerlijk om te zien; met een groteske grijns. Omdat ik me kan voorstellen dat uw geduld op de proef gesteld wordt, zullen we U zo nu en dan voorzien van een update. Fijn ook dat mijn tante uit Engeland verbleekte van de impressie en bood aan te poseren naast de ‘combi-in-spé’. Over enkele weken zal de combi te voorschijn komen op onze Voorraad Zijspanmotoren.

COPYRIGHT © 2022 ZIJSPAN21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM

 

 

Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZIJSPAN21.