Watsonian GP700 zijspan aanbouw aan Harley Davidson

Watsonian GP700 zijspan aanbouw aan Harley Davidson
5 oktober 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, met enig regelmaat komen hier Harley Davidson motoren, waar een zijspanbak van het Britse Watsonian aangebouwd dient te worden. Niet gek toch; beide naties verstaan elkaar immers prima 🙂
Zo ook deze Softail Deluxe. We zijn bezig om ze te voorzien met een Watsonian GP700 en onze zeer gewaardeerde Hans lukt het elke keer weer om de aanbouw als een maatpak te laten passen. Hieronder een paar foto’s van onderdelen, welke door ons zelf gemaakt worden, waarbij de esthetische- en kwaliteitsnormen hand in hand gaan. Als een Brits- Amerikaans huwelijk, zogezegd. Hans vertelde me vandaag lachend toen we het werk doornamen: “Jaja Mark, hier is over nagedacht”… En ja, deze topper heeft daarin helemaal gelijk.

 

 

 

Na enkele weken is er dan het eindresultaat. Ook een speciaal passend stuk gemaakt voor de erg fraaie bevestiging van de stuurdemper. Een stuurdemper moet ook bij de bevestiging zowel sterk bevestigd zijn, maar ook kunnen scharnieren, afhankelijk van de stand van het stuur. De gemonteerde achteruitversnelling op deze Harley Davidson maakte het aanbouwen tot een nòg grotere uitdaging.
Als laatste: vers gepoedercoat staal, alles gemonteerd en de zijspanbak perfect uitgelijnd. En dan ziet het er als volgt uit, zie onderstaande foto’s.
Mooi hè!

COPYRIGHT © 2023 ZIJSPAN21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZIJSPAN21.