Zomervakantie 2024

Zomervakantie 2024
14 juni 2024 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, dit jaar werd het een korte zomervakantie, welke in de tweede week van juni plaatsvond. Dat korte had met name te maken met de werkzaamheden in onze nieuwe locatie aan de Rieteweg 38 in Zwolle. Bovendien stond (en staat) een bezoek aan de fabriek Watsonian in Engeland gepland, alwaar een paar afgebouwde bakken door me opgehaald moeten worden.
 Mijmerend over vroeger; wellicht doet u dat ook zo nu en dan, mocht ik dit jaar de keus van verblijf maken. Ditmaal togen we naar de Bourgogne, in het gebied waar ondergetekende inmiddels vele jaren geleden, een aantal jaren woonde. Het werd een camping naast de wijnstad Beaune. Om precies te zijn in een dorpje wat bekend staat als Savigny les Beaune. Erg aan te bevelen om aldaar een camping, chambres d’hôtes of hotel te vinden; met de fiets of motorfiets bent u dan in 10 minuten in het centrum van Beaune.

Vakantieverhalen van anderen duren eigenlijk altijd te lang; hou het bij het drinken van een meegebrachte Bourgogne, zou ik zo zeggen. Maar één ding wil ik u toch niet onthouden. In het plaatsje Savigny-les-Beaune staat een redelijk fors kasteel. De eigenaar hield duidelijk van de geneugten des levens. Naast het produceren van de heerlijkste rode Bourgognes, hield hij zich ook bezig met het verzamelen van miniaturen. Miniaturen van auto’s, motoren, tractoren, brandweerauto’s, vliegtuigen en hij begon op een gegeven moment zijn verzameling, bestaande uit duizenden stuks, te exposeren.
Gelijktijdig dan ook maar allerlei straaljagers, vliegtuigen, brommers, zijspannen, motoren, Abarth raceauto’s en ga zo nog maar even door. Voor een liefhebber van al deze Franse gekkigheid erg aan te raden om er een half dagje, of wat langer te spenderen. Beaune bevindt zich op zo’n 750 kilometer van Utrecht; prachtig tourgebied voor uw zijspanmotor!

COPYRIGHT © 2024 ZIJSPAN21, ZWOLLE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van ZIJSPAN21.